Startpaginabehandelmethodeswelke klachten?over de praktijkeven voorstellennieuwssite-mapprivacyreglement

behandelmethodes:

houding en beweging

adem en ontspanning

bekkentherapie

psychosomatiek

netwerkchronischepijn

slaapoefentherapie

duizeligheidstherapie

Algemeen:

Startpagina

Contact

Impressum

Algemene voorwaarden

bekkenpijn

Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling verandert er veel in je leven.
Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken. De pijn kan zich bevinden in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen.

De pijn begint vaak nadat je (te) lang in dezelfde houding gestaan of gezeten hebt ofna (te) zware lichamelijke inspanning. Ook bewegingen zoas het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen pijnlijk zijn.

Om bekkenpijn tijdens en na je zwangerschap te verminderen is het belangrijk dat je luistert naar je lichaam en dat je je dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk aanpast. Bij Oefentherapie Cesar leer je je efficienter te bewegen en de juiste spieren aan te spannen, waardoor het bekken minder belast wordt.

incontinentie

Urine-incontinentie is het ongewild verliezen van urine of het onvermogen om urine op te houden. Er zijn verschillende vormen van urine-incontinentie.
Inspanningsincontinentie wordt ook wel stressincontinentie genoemd. Door verslapping van de bekkenbodemspieren kan ongewild urine verlies optreden bij inspanning o.a. hoesten, niezen, tillen. De hoeveelheid urineverlies kan bij iedereen verschillen. het kan een enkel druppeltje of het kan een straal zijn.
Door de angst om urine te verliezen is men geneigd steeds vaker naar het toilet te gaan. Aandrangsincontinentie wordt ook wel urge-incontinentie genoemd. hierbij voelt je vaker aandrang door een verhoogde prikkelbaarheid van de blaas. Gaat men vaker naa het toilet, dan ontstaat er steeds minder vulling. Je krijgt steeds sneller het gevoel dat je moet plassen.


Vicieuze cirkel

Je loopt het risico in een vicieueze cirkel te belanden, waardoor je niet mee optimaal kunt funktioneren, De negatieve effecten hebben invloed op het werk, huishoudelijk aktiviteiten, sport, het seksleven.
Mensen die last hebben van ongewild urineverlies voelen zich bovendien vaak onzeker, ze praten er liever niet over.

De behandeling

Je krijgt informatie over de werking van de blaas en de bekkenbodemspierein. Je leert begrijpen waarom je urine verliest. Je leert uw bekkenbodemspieren bewust te voelen en zowel aan- als te ontspannen.
De toilethouding de juite plastechniek, het beheersen van de plasreflex en het afleren van toiletgedrag komen aan de orde. Je leert je bekkenbodemspieren goed te gebruiken bij dagelijkse houdingen en bewegingen. die je belangrijk vindt. Zoals werk of sport. Je leert adequaat re reageren op je klachten, zodat deze verminderen en/of verdwijnen.

De behandeling is erop gericht je te leren om te gaan met je lichamelijke mogelijkheden en beperkingen. zowel oefening als voorlichting maakt hier deel van uit.


PRAKTIJK OEFENTHERAPIE CESAR
M.W. ZENGERINK
tel. 06-13250564
email: cesarstaphorst@gmail.com

zij

bewegen olie voor het lijf